Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@20:30:42 GMT

حضور مردم در بازار سرمایه، برکت اقتصاد ملی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۱۷۵۰

حضور مردم در بازار سرمایه، برکت اقتصاد ملی

علی سعیدی به سرمایه گذاران در بازار بورس توصیه کرد: سرمایه گذاران از طریق صندوق های سهمی وارد بازار سرمایه شوند.

به گزارش پول نیوز، برنامه "گفت وگوی اقتصادی" با موضوع بورس؛ حباب یا واقعیت و در ارتباط تلفنی با دکتر علی سعیدی معاون سابق اداره نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و استاد دانشگاه از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی سعیدی معاون سابق اداره نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس معتقد است که صحبت از کلیت بورس و حباب اصولاً مبنای علمی ندارد، واژه حباب نیز بیشتر از اینکه یک واژه علمی باشد یک واژه بازاری است.

وی همچنین گفت: ما امروز سهم هایی در بورس داریم که ۱۰ برابر و بلکه بیشتر از ارزش واقعی خود فاصله گرفته اند که این موضوع به شرکت های کوچک تر مربوط می شوند. به عنون مثال سهام آن ۱۰۰ واحد است اما به اندازه هزار واحد معامله می شود و در مقابل، سهم هایی هم داریم که بسیار ارزنده اند.

سعیدی مطرح کرد: یکی از پیچیدگی های بورس این است که مردم نمی دانند چه زمانی باید وارد و چه زمانی از بورس خارج شوند و چه ترکیبی از سهام داشته باشند. مهم ترین آفت بورس در همه کشورهای دنیا این است که مردم مستقیماً سهام را خرید و فروش کنند چراکه افزایش مراجعه اشخاص حقیقی به بازار بورس باعث متضرر شدن آنها خواهد شد.

معاون سابق اداره نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در ادامه مبحث، به سرمایه گذاران در این بازار توصیه کرد: بهترین کار این است که سرمایه گذاران از طریق صندوق های سهمی وارد بازار بورس شوند چراکه به جای فرد سرمایه گذار، این صندوق سبدی از بهترین سهم ها را انتخاب خواهد کرد و کارمزد مختصری هم دریافت می کند.

وی گفت: در حال حاضر پیوستن به صندوق های سرمایه گذاری در این بازار نیازی به ثبت نام در "سجام" و دریافت کد سهامداری ندارد و حتی برای معاملات آن هم تخفیفاتی لحاظ می شود.

سعیدی حضور مردم در بازار سرمایه را مایه برکت اقتصاد دانست و تأکید کرد: سیاست گذاران هم اکنون باید از این فرصت بهترین استفاده را ببرند چراکه حضور مردم در بقیه بازارها نتیجه ای جز تورم و مشکلات اقتصادی و خسران اقتصاد اجتماعی نخواهد داشت.

معاون سابق اداره نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس ابراز داشت: امروز مردم با ورود به بورس وظیفه خود را در قبال جهش تولید ادا کردند و مسئولان بازار سرمایه هم باید از این منابع به دست آمده برای هدایت سرمایه ها به سمت بهترین منابع تولیدی استفاده کنند.

سعیدی آینده بازار سرمایه را اینگونه پیش بینی و در عین حال تأکید کرد: اگر حضور مردم در بازار سرمایه مدیریت نشود و نقدینگی ها به جای حرکت به سمت تولید صرف سفته بازی شوند عواقب ناخوشایندی به همراه خواهد داشت.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: علی سعیدی بورس بازار سرمایه سجام سفته بازی پول نیوز سرمایه گذاران بازار سرمایه حضور مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۱۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف

امیرحسین جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صندوق‌های سرمایه گذاری به عنوان روشی برای عدم ورود هیجانات و رفتار‌های غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه عمل می‌کند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نقش کلیدی در جمع‌آوری نقدینگی بلاتکلیف و جلوگیری از ورود آن‌ها به بازار‌های موازی مثل مسکن و ارز دارند و به همین دلیل، تصمیماتی که سبب خروج پول از صندوق‌ها می‌شود در نهایت به ضرر اقتصاد ایران خواهد شد.

او افزود: اکنون نه تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی بازار سرمایه تلقی می‌شوند بلکه این صندوق‌ها به یکی از اجزای مهم اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند آغاز فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال ۸۷، حجم چشمگیری از نقدینگی‌ها جذب این صندوق‌ها شدند و توانستند علاوه بر پوشش انواع مختلف ریسک‌پذیری افراد، به رکن اصلی تأمین مالی شرکت‌ها و حتی دولت تبدیل شوند.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: کارکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخصوص صندوق‌های با درآمد ثابت به ۲ بخش اصلی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس و کمک به تأمین مالی تقسیم می‌شود اکنون بیش از ۹ میلیون نفر از دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری با رقمی حدود یک‌هزار همت در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده اند، این مبلغ می‌توانست بجای جذب در شفاف‌ترین بخش اقتصاد یعنی بازار سرمایه به سمت بازار‌های غیر مولد و غیررسمی مانند رمز ارزها، طلا و ارز سرازیر شود و بجای به‌کارگیری آنها در تأمین مالی شرکت‌ها در هنگام انتشار اوراق یا سپرده‌گذاری در بانک‌ها با ورود به بازار‌های مخاطره‌آمیز در این شرایط تحریمی که دسترسی به منابع سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کند.

جنانی افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانسته‌اند کمک شایانی را در مسیر شفافیت به بخش مولد اقتصاد داشته باشند و تا حد زیادی باعث جلوگیری از بروز ناهنجاری‌ها در فضای اقتصاد کشور شوند متأسفانه خبر‌هایی مبنی بر اجرای قانون مالیاتی جدید شنیده می‌شود که این ابزار حیاتی بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهد.

او بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان ابزاری تلقی می‌شوند که امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را برای جمع زیادی از مردم فراهم کرده و توانسته در طی این سال‌ها منابع مناسبی را جذب کند بهترین راه برای حفظ و افزایش اصل سرمایه، سرمایه گذاری اصولی و مطمئن است، روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد و در کل می‌توان گفت سرمایه گذاری به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود که افراد با توجه به میزان سرمایه و سطح اطلاعات خود، روش متناسب با شرایط خود را انتخاب می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت